Boom Boom Simoom

Långnäsa

Den 6:e mars började SR publicera dokument om ett hemligt svenskt militärt samarbete med diktaturens Saudi-Arabien. Ett inledande avtal (MoU) – har varit känt sen 2005 – men projekt Simoom går mycket längre än så. Läs mer hos SR: Projekt Simoom.

Samförståndsavtalet undertecknades 2005 av regeringen Göran Persson, men det var Alliansregeringen som sedan startade Simoom, ett projekt som kortfattat innebär svensk hjälp till Saudi-Arabien för att bygga en vapenfabrik där. Alliansregeringen och myndigheten FOI insåg att detta var så känsligt att de beslutade att starta ett bulvanföretag (SSTI) för att distansiera sig från den kontroversiella affären.

Detta är utan tvekan den största skandalen sedan Boforsaffären på 80-talet då vapeninspektör Carl Algernon blev syndabock och strax därefter mördades i Stockholms tunnelbana. Det är uppenbart att Projekt Simoom mörklagts grundligt av både S och Alliansen. Svensk politik i allmänhet och politiken för vapenexport i synnerhet har i och med avslöjandet av Simoom drabbats av en trovärdighetskris som kommer vara i åratal framöver.

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s