Kryptokurs

Jag har anmält mig till Standfords kryptokurs. Kursen startar officiellt 12 mars men det går att anmäla sig och sätta igång redan nu. Den är gratis och genomförs helt och hållet på distans över internet. Nivån är relativt hög, förkunskaper är diskret matematik för del ett av kursen (6 första veckorna) och talteori för del två (4 sista veckorna) samt lite kunskap om programmering i valfritt språk. Föreläsaren Dan Bokeh menar att det inte är någon katastrof om studenten inte läst dessa kurser på högskolan innan. För del ett räcker det att läsa och förstå:

http://en.wikibooks.org/wiki/High_School_Mathematics_Extensions/Discrete_Probability

innan kursen påbörjas.

Föreläsningarna är små videofiler på 10-20 minuter styck. Första veckans material består av 10 videofiler där Dan pratar samtidigt som han liksom ritar på en virtuell tavla. Så här ser det ut:

Varje vecka är det två inlämningsuppgifter i quiz-form. Den ena quizen innehåller frågor där ett dataprogram behöver skrivas för att räkna ut svaret medan den andra innehåller frågor av mer teoretisk natur. Ett formulär ska fyllas i, så här kan det se ut:

Det gäller att hänga med och verkligen förstå föreläsningarna för att kunna svara på den här frågan.

Här är det checkboxar vilket innebär att ett eller flera alternativ kan väljas. Andra frågor har radio-knappar (där bara ett alternativ kan väljas) medan ytterligare andra frågor har textfält där svaret ska matas in. En fiffig finess är att svaren rättas automatiskt när formuläret lämnas in (knappen submit). En översikt ges då över vilka svar som är rätt/fel och även korta förklaringar för varje svarsalternativ. Extra snällt är att det går att försöka 4 ggr! Den som inte är säker på en fråga kan alltså gissa lite och sedan studera rättningen för att förstå bättre. Därefter går det alltså att försöka igen. Det slutgiltiga resultatet väljs automatiskt som det bästa av de 4 försöken.

Jag är redan klar med uppgifterna för första veckan. Frågan ovan var en av de svåraste. Att förstå den matematiska notationen som används är en tröskel. När den tröskeln väl har passerats blir det hela överkomligt. Programmeringsuppgifterna för första veckan var relativt lätta för den som kan lite programmering och kommit på hur uppgifterna ska lösas. Beskrivningarna av uppgifterna ger väldigt tydliga ledtrådar 🙂

Anmäl dig du också! Har du problem är det fritt fram att fråga mig om hjälp. Det finns även ett forum på kursens hemsida där det går att ställa frågor.

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i Programmering, Säkerhet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s