Black Ops

Idag läste jag åter igen en gammal bloggpost av Anders Jallai om det 29 år gamla Palmemordet. Posten är i sig intressant och jag tror Jallai är något på spåren. Förmodligen har mordet gått till ungefär så som han beskriver, utav en eller två grupper med någon typ av polisiär, militär eller paramilitär bakgrund. GW håller med. Men det som jag fastnade vid nu var en detalj i bloggposten som jag bara skummade igenom förra gången, och inte då fäste någon större vikt vid.

Jallai skriver:

I Black Ops instruktionerna som jag tagit del av, använder man en ledningsgrupp på hög nivå, innehållande några generaler, några på regeringsnivå, FRA, Säpo och underrättelsetjänsten. Inte så krångligt som det låter eftersom dessa personer har för vana att samarbeta på det här sättet exempelvis i frågor som rör kuppförsvar och terroristbekämpning. Sedan anlitas en operationsgrupp I, OP1, med uppdraget att skydda OP2, mördargruppen.

Exempelvis använde sig CIA aldrig av egen personal för Black Ops mer än i lednings och planeringsfasen. De båda grupperna, Op 1 och Op 2 ska vara helt skilda från varandra och inte ha någon kontakt.

När man tänker lite out of the box blir det här som Jallai avslöjar om Black Ops (hemliga operationer) – BO – rätt intressant.

Som ett tankeexperiment tänkte jag gå tillbaka lite i tiden och spekulera om hur 9/11 skulle kunna ha gått till om man applicerar metoden för BO ovan (9/11 är bara ett exempel, tänk morden på JFK, Palme, Aldo Moro, bombdådet i Bologna etc, man kan tänka sig en lång rad händelser som potentiella BO).

Först måste någon ha för avsikt att genomföra attentatet. En grupp med tillräcklig kapacitet för att klara av det. Exakt vilken grupp det handlar om spelar mindre roll men några kandidater skulle kunna vara:Black Ops

  • CIA (med lång erfarenhet av BO).
  • Någon stor aktör från näringslivet, som kanske kontrakterat en privat halvmilitär firma (tänk Blackwater, det finns ett antal liknande firmor).
  • En utländsk stat som av någon anledning vill hämnas eller skicka någon typ av budskap.
  • Religiösa extremister (det fanns dock ingen sådan grupp 2001 som var tillräckligt avancerad för att kunna genomföra attentatet på egen hand).
  • Bushadministrationen själva, som brukar pekas ut i konspirationsteorier. Men jag vill påpeka att detta bara är ett av många alternativ. Själv ser jag inte den teorin som särskilt het. Då är det troligare att t.ex. någon grupp inom CIA genomfört dådet utan Bushadministrationens vetskap. Kanske på beställning från någon spelare i näringslivet med goda kontakter inom CIA.
  • Det militär-industriella komplexet. Delen av näringslivet som tjänar pengar på att sälja materiel och tjänster till militären. Rent finansiellt hade den här gruppen mest att tjäna på 9/11.
  • Etc …

Listan kan göras mycket längre. Poängen är att jag inte pekar ut någon särskild grupp. Därför kallar jag den bara generellt för grupp G i fortsättningen. Det kan vara vilken som helst på listan (eller troligare, utanför listan).

Sedan anlitar G operationsgrupperna ett och två, OP1 och OP2. Helst ska OP2 inte ens känna till identiteten på varken G eller OP1. OP2 är som sagt gruppen som ska utföra attentatet. OP1:s uppgift är att förse OP2 med de resurser de behöver (pilotträning, logistik osv), underlätta genomförandet (exempelvis genom att se till att fpl fick flyga ostört mot New York) och på olika sätt skydda projektet.

Notera dock att den här modellen – med två operationsgrupper, som Jallai beskriver – verkar vara anpassad för mindre operationer, som politiska mord. 9/11 var ju en en mycket större operation så det fanns troligen flera inblandade parter. I vissa konspirationsteorier används t.ex. sprängämnen för en controlled demolition (rivning med sprängmedel). Om detta skulle stämma kanske en tredje grupp kan ha varit inblandad för att ordna den biten. Med flera inblandade grupper behövs också någon typ av ledningscentral med ansvar för att synkronisera övriga grupper.

Nu spekulerar jag som sagt bara. Jag har inte ens läst handböckerna för Black Ops utan bara läst om dem via Jallais bloggpost 🙂

Hur som helst, i tankeexperimentet BO blir det uppenbart var Al-Qaida passar in. Just det, som OP2. Efter attentatet hängdes dock AQ anmärkningsvärt snabbt ut som syndabockar i media. Detta strider ju mot principen att skydda OP2. Ett alternativ blir då att OP2 kanske var en helt annan grupp medan AQ bara användes som syndabock (patsy), ungefär som Lee Harvey Oswald (vid Kennedymordet).

 =
 O
<|\/
 |\
 //

*Foliehatt på*

Fast om vi nu för ett ögonblick tar på foliehatten och tänker att AQ verkligen var inblandade. Då kan de i alla fall inte varit ensamma, inte om de följt något BO-liknande koncept.

Jag är personligen övertygad om att fallet 9/11 inte är uppklarat, och kanske kommer det – liksom Palmemordet – aldrig att klaras upp.

Eller så är det redan löst, men hemligstämplat med hänsyn till rikets säkerhet.

*Foliehatt av*

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i konspiration, Paranoia. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s