Hacking the Xbox släpps fri

Till minne av Aaron Swartz släpper nu bunnie den berömda boken Hacking the Xbox fri i e-boksformat.
xboxnew
Bunnie skriver i ett öppet brev till sina läsare att underbarnet Aaron Swartz behandlades orättvist av både rättssystemet liksom universitetet MIT, vilket till slut drev honom till självmord. Samma universitet som bunnie själv gick på vid tiden han klurade ut hur TV-spelskonsolen Xbox fungerar, s.k. reverse engineering. Om detta handlar denna fantastiska bok. För den är verkligen fantastisk. Skriven med sådan entusiasm att läsaren omedelbart dras in. Jag blir sugen på att skruva isär all elektronik runt omkring mig så fort jag börjar att läsa. Bunnie blev – liksom Swartz – också hotad av industrin. Men till skillnad från Swartz hade han tur och fick fullt stöd från AI-avdelningen på MIT med att stå emot påtryckningarna från Microsoft (företaget bakom Xbox).

Beslutet att släppa boken fri är en uppmaning till hackers runt om i världen att våga fortsätta experimentera med elektronik och mjukvara, trots hot från industrin och trots Swartz tragiska öde. Bunnie vill med boken visa att hacking också kan leda till något positivt med ett lyckligt slut.

Han avslutar brevet med orden:

”Utan rätten att experimentera och utforska riskerar vi att bli slavar under teknologin; ju mer vi utnyttjar vår rätt att hacka desto svårare blir det att ta den ifrån oss”

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i Linux/DIY, Media, Programmering, Recension, Säkerhet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s