Cirkusaffären Assange

Affären Assange har vuxit ur sina kläder och antagit orimliga proportioner. Jag ville egentligen inte blogga om det här, men känner mig tvingad efter de akrobatiska absurditeter affären förvandlats till. Kort sammanfattning.

* Assange startar Wikileaks.
* Källor läcker material och Wikileaks publicerar.
* USA tar illa vid sig av att en del av materialet rör deras hemliga aktiviteter.
* Assange tror att Sverige är ett piratnäste och säker hamn.
* USA skäller ut svenska regeringen efter noter.
* Samtidigt gör Assange bort sig med några svenska groupies som har band till S och Broderskapsrörelsen.
* Groupisarna anmäler Assange.
* USA ser chansen att utnyttja Assanges misstag.

*Pang* *Tjoff* *Boom*

Som genom ett trollslag förflyttas fokus från publiceringarna till Assange som person. En katastrof för Wikileaks som organisation, men som det ska visa sig även en katastrof för Assange och en katastrof för Sverige.

Nu börjar de diplomatiska förvecklingarna. Assange får höra att svenska myndigheter regelbundet lämnat ut folk till CIA på lösa grunder. Därför reser han till England. Sen begär Sverige att han ska komma tillbaka för förhör. Nu blir Assange paranoid och tror att Sverige kommer lämna ut honom till USA. Betänk att Assange inte är någon vanlig person. Han har publicerat amerikanska statshemligheter och USA är mycket angelägna om att lägga vantarna på honom. Assange insisterar på att bli förhörd i England. Men åklagare Ny och Borgström vägrar. Professor Ove Bring har klargjort att det inte finns några juridiska hinder mot att förhöra Assange i England (när t.o.m. Bring säger detta är det anmärkningsvärt eftersom Bring inofficiellt kallas CIA:s man på Universitet i Uppsala).

Sedan utfärdade Sverige en internationell arresteringsorder och begärde Assange utlämnad från Storbritannien. Inget land har någonsin tidigare utfärdat en arresteringsorder mot en person som inte ens är åtalad. Assanges advokater vill att förhöret hålls i England. Sverige vägrar och insisterar att förhöret ska hållas i Sverige. Assange kompromissar och säger att han är beredd att åka till Sverige om han får garantier att inte utlämnas till USA. SVERIGE VÄGRAR LÄMNA GARANTIER.

Nu börjar det ta fart. Ecuador beviljar asyl till Assange med motiveringen att Sverige vägrat förhöra Assange i England och vägrat lämna garantier att han inte skulle utlämnas till USA. UK svarar med att hota att storma Ecuadors ambassad i London!? .. !! London var värd för OS 2012… *Miljarder* pund investerades i goodwill för London 2012…

Man kan förmoda att USA blev förbannade. Men inte kan väl USA ha sådant inflytande över den svenska pressen och etablissemanget. Efter allt som hänt måste väl svenska pressen nu börja publicera neutrala och djuplodande artiklar. Eller?

Oisin Cantwell levererar en väl avvägd rubrik mitt under en pågående diplomatisk kris.

Oisin Cantwell levererar en ”väl avvägd” artikel mitt under den pågående krisen.

Men den politiska eliten i Sverige borde väl i alla fall visa tillstymmelser till diplomatisk förmåga. Eller?

Göran Hägglund visar upp sin blixtrande diplomatiska förmåga

Direkt från EU. Definition av Hate Speech: ”att offentligt sprida uttalanden som hotar eller uttrycker missaktning för en eller flera utpekade”.

Min fråga är helt enkelt – På vilket sätt skiljer sig Oisin Cantwells och Göran Hägglunds spekulativa och vanärande påståenden från den, inom EU, kriminella gärningen ”Hate Speech”?

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i Piratpartiet, Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s