Vad händer i Syrien?

Läget i Syrien verkar vara spänt och kaotiskt. Igår detonerade en bomb inne på ett möte hos Syriens yttersta elit, flera ministrar och säkerhetschefer dödades och skadades. Idag publicerade DN en artikel som påstår att ”rebeller”, inspirerade av massakern i Damaskus, attackerat gränsposteringar mot Irak. Saxat från artikeln:

… Han berättade att Irakiska gränssoldater vid Sijar sett rebellerna gripa en överstelöjtnant och sedan hugga av denne armar och ben. Sedan avrättade de 22 syriska soldater inför de irakiska soldaternas ögon ..

Det här är alltså de rebeller som hela västvärlden ger sitt helhjärtade stöd. Jag har ännu inte sett en bokstav eller hört ett ord av fördömanden mot något attentat utfört av rebellerna, trots att det inte råder någon brist på massakrer och attentat rebellerna begått, varav många inte kan klassas som annat än rena krigsförbrytelser och/eller terroristhandlingar.

Den naturliga frågeställningen som infinner sig är; hur kan vi tillåta USA att skicka trupper kors och tvärs runt jordklotet för att jaga hypotetiska terrorister medan den Syriska regimen inte ens tillåts bekämpa verkliga terrorister inom sitt eget territorium?

Idag försökte västmakterna lägga fram en resolution i FN som skulle införa sanktioner mot regimen, samma regim som försöker slå ned terrorismen och återställa fred, lugn och ett tryggt liv för alla syrier. Samtidigt misslyckas land efter land med att fördöma terroristattentaten som avlöser varandra på löpande band. Uppenbarligen är det så att det finns god terrorism och dålig terrorism. Definitionen är enkel, till och med Hillary Clinton, USA:s utrikesminister, erkände det faktum att USA enbart fördömer terrorister som motverkar USA:s geopolitiska intressen medan de ser mellan fingrarna på annan, ”god”, terrorism. Konspiracister har till och med hävdat att CIA vid upprepade tillfällen uppmuntrat terroristattentat som gynnat USA:s intressen. Om så verkligen är fallet ska jag låta vara osagt.

Faktum kvarstår att hyckleri och dubbelmoral genomsyrar hela det så kallade ”kriget mot terrorismen” (rättare sagt ”kriget mot viss terrorism”). Och alla de som spelar med i spelet är medskyldiga, tidningar, TV, nyhetsbyråer, PR-byråer, politiker etc. Vissa politiker (som av någon outgrundlig anledning återfinns med hög koncentration inom ett och samma parti*) tom. bygger hela sin karriär på att spela med i detta dubbelmoraliska hyckleri.

* Folkpartiet, (bomb)liberalerna.

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i Fred, konspiration. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vad händer i Syrien?

  1. Magnus L. skriver:

    Det är klart CIA ligger bakom sprängningen. Vem skulle det annars vara? Oppositionen skulle knappast klara det. Hur kommer det sej förresten att oppositionen plötsligt kan trolla fram tiotusentals välorganiserade och välutrustade soldater ur luften? Dom militära aktienerna mot Syrien kordineras av proffs från utlandet.

  2. ”Syriens Fria Armé” representerar inte Syrierna. Dessa s.k. rebeller är inget annat än Natos fotsoldater. De består till stor del av inhyrda legosoldater vilket betalas av Saudi-Arabien, Qatar + flera Natoländer, inklusive USA och Turkiet. Detta bryter mot flera av Natos egna stadgar. Ren kriminalitet.

    De som tidigare koloniserat regionen och har en blodig historia, inklusive Frankrike och USA, pratar nu skenheligt om ”demokrati” och ”mänskliga rättigheter”. Inte bara långt tillbaka utan även mer nyligen har dessa länder utfört ensidiga aggressioner runt världen mot bl.a. Libyen, Irak, Afghanistan, Jugoslavien bara för att nämna några få. Det syriska folket används som spelbrickor för att uppnå strategiska mål. ”Demokrati” har ingenting med saken att göra.

  3. Bakom fasaden av vackra ord gömmer sig sanningen, så har det alltid varit och så kommer det antagligen att vara även i framtiden.De som sprider dessa vackra ord (lögner) är ofta de som döljer sanningen och vill manipulera oss. Präster, politiker, försäljare,…. överallt där en väloljad munläder kan användas för att få oss att tro eller göra som de vill. Moral och etik är bara ett ord i deras värld
    .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s