Den ultimata fredsgesten

I Maj 2012 höll Nato stormöte i Chicago. Inne på mötet diskuterades hur det eviga kriget kan hållas vid liv och annat förutsägbart. Men det intressanta är vad som pågick utanför.


Först introducerar Amy Goodman från Democracy Now! ämnet. Men det intressanta börjar en och en halv minut in. Soldater, individer, som deltagit i krigen i Afghanistan och Irak berättar sin historia och förklarar varför de lämnar tillbaka sina krigsmedaljer. Några citat:

Mitt namn är Iris Feliciano och jag tjänstgjorde i marinen. Januari 2002 fältplacerades jag under ”Operation Enduring Freedom”. Jag vill säga till människorna här bakom oss [toppmötet], där de fattar beslut baserade på lögner och rädsla, att vi inte längre står bakom dem. Vi står inte bakom deras lögner, misslyckade politik eller orättfärdiga krig. Ta hem trupperna. Avsluta krigen, nu. De kan få tillbaka de här [medaljerna].

Jag heter Greg Norm och jag är infanteriveteran. Tjänstgjorde i Irak 2009. De som delar ut billigt krimskrams som det här, för att fylla tomrummet efter samvetet, som indoktrinerats ur dig. Det fungerade inte på mig, så jag är här för att lämna tillbaka mina ”Globalt Krig mot Terrorism” och ”Nationellt Försvar” medaljer därför att bägge är lögner.

Mitt namn är Scott Kimble. Jag är Irakveteran och jag lämnar tillbaka de här medaljerna idag för folket i Afghanistan, Irak och alla offer för ockupation i världen. Till alla veteraner och soldater som motsätter sig dessa krig: Ni är inte ensamma.

Mitt namn är Chris Vermet. Jag lämnade armén som vapenvägrare. De sade till oss att dessa medaljer representerade ”demokrati” och ”rättvisa” och ”hopp” och ”förändring” för världen. Men dessa medaljer representerar ett misslyckande för Natos ledare att representera sitt folk. Istället för att hjälpa mindre lyckligt lottade människor i världen utnyttjas de. De gör situationen värre. Jag tänker inte vara delaktig i detta längre. De här medaljerna betyder inget för mig, de kan få tillbaka dem.

Mitt namn är Ash Wolsen, jag var sergeant i Irak 03 och det jag såg där krossade mig. Jag vill inte utsättas för det här igen och jag vill inte att våra barn utsätts för det här, så jag lämnar tillbaka de här [medaljerna].

Mitt namn är Maggie Warren, jag var sergeant i armén och var i Irak i två omgångar. Ingen mängd medaljer, band eller flaggor kan väga upp det mänskliga lidandet dessa krig orsakar. Vi vill inte ha den här skiten, vi vill ha våra mänskliga rättigheter, vi vill ha en möjlighet att läka.

Jag är Jacob Crawford och var i Irak och Afghanistan. När de gav mig dessa medaljer viste jag att de var meningslösa. Jag ångrar bara att jag inte höjde rösten tidigare och började prata om hur löjligt kriget är. Jag ger tillbaka de här [medaljerna]. Free Bradley Manning.

Mitt namn är Jason Herd. Jag spenderade 10 år i armén som medicinare. Jag fältplacerades i Baghdad 2004 och jag är här för att lämna tillbaka mina ”Global War on Terrorism” medaljer i solidaritet med Iraks och Afghanistans folk. Jag är djupt ångerfull för all förstörelse vi orsakat i dessa länder och runt om i världen och jag är stolt över att stå på denna scen tillsammans med mina medveteraner. Dessa [medaljerna] var lögner. Jag ger tillbaka dem.

Mitt namn är Steven Lund, jag är dubbel Irakveteran. Dessa medaljer tillägnar jag alla barn i Irak som inte längre har sina mammor och pappor.

Mitt namn är Jeanna och jag var en kärnteknik- och biologispecialist i ett krig som inte hade några massförstörelsevapen. Därför deserterade jag. Jag är en av 40.000 personer som lämnade USA:s väpnade styrkor eftersom detta [medaljerna] är en lögn.

Mitt namn är Steve Adversary och jag är från Wisconsin. Jag var fjärde observatör i nästan fem år. Jag fältplacerades i södra Irak under 2005 och jag lämnar tillbaka mina medaljer för Iraks och Afghanistans barn. Må de förlåta oss för vad vi gjort dem. Må vi börja läka. Och må vi leva i fred från nu till evigheten.

Hej, mitt namn är Michael Thurman och jag var en vapenvägrare från flygvapnet. Jag lämnar tillbaka mina medaljer och hedersbetygelser för Bradley Manning, som offrade allt för att visa oss sanningen om dessa krig.

Mitt namn är Val Howard. Jag tjänstgjorde i marinen 2006-2009 och var i Irak två ggr. Jag lämnar tillbaka mina medaljer för alla mina bröder och systrar som drabbats av traumatisk hjärnskada, militärt sexuellt trauma och post traumatiskt stress syndrom.

Mitt namn är Zack Laporte och jag är Irakveteran från Milwaukee, Visconsin. Jag lämnar tillbaka mina medaljer eftersom jag känner att jag lurades in i ett olagligt krig som såldes in till mig under svepskälet att vi skulle frigöra Iraks folk, men det enda jag frigjorde var deras olja.

Mitt namn är Scott Olsson. Jag har med mig min ”Global War on Terror” medalj, min ”Operation Iraqee Freedom” medalj, ”Nationellt Försvar” medalj och ”Gott Uppförande” medalj. De här medaljerna fick mig att känna att jag gjorde något bra. Sen kom jag tillbaka till verkligheten och jag vill inte ha de här [medaljerna] längre.

Mitt namn är Todd Dennis. Jag tjänstgjorde i marinen. Jag har PTSD, Post Traumatiskt Stress Disorder (Syndrom). Jag lämnar tillbaka mina medaljer för att de gavs till mig för att jag arbetade flitigt. Men jag brände ut mig genom att begrava min PTSD. Jag ger tillbaka de här [medaljerna] och begär min rätt att läka.

Mitt namn är Michael Applegate, jag var i marinen från 1998 till 2006 och jag lämnar tillbaka mina medaljer för att jag vill leva med mitt samvete snarare än att vara dess fånge.

Jag heter Nate och jag tjänstgjorde i marinen från 99 till 2003 och deltog i invasionerna av Irak och Afghanistan. Jag gjorde ett misstag när jag anmälde mig till detta. Jag ber om ursäkt till Iraks och Afghanistans folk för att jag förstörde deras länder.

Mitt namn är Brock Backatosh (stavning ?) Jag tjänstgjorde i armén i Afghanistan från augusti 08 till november 09. För två månader sen besökte jag monumentet vid Ground Zero för första gången. Ett tragiskt monument. Jag kastar tillbaka de här medaljerna idag för de 33.000 civila som dog i Afghanistan som aldrig får något monument.

Mitt namn är Chuck Liant. Jag är här i stället för 6 amerikaner som verkligen ville vara här, men som inte kunde. De kunde inte eftersom de skulle arresteras om de kom till USA:s gräns. Brottet de begått är att vägra delta i brotten mot Iraks och Afghanistans folk. Dessa goda amerikaner är nu satta i exil från USA, men de förtjänar amnesti. [läser upp namnen]. Jag har deras medaljer i fickan och jag kastar tillbaka dem, förbannad som fan.

Mitt namn är Alan Hughes och jag tjänstgjorde i armén från 2000 till 2006. Den här medaljen är för Anthony Wagner, som dog förra året. Och den här medaljen är för den tredjedel av militärveteranernas kvinnor som utnyttjas sexuellt av sina partners. Vi pratar om att stå upp för våra systrar i Afghanistan. Men vi kan inte ens ta hand om våra systrar här hemma. Och den här medaljen, är för att jag är ledsen. Jag är ledsen för er alla. Jag är ledsen.

Jag väntar än på att svenska militärveteraner, som blivit indoktrinerade att tro på barnsagor och skickats till andra länder för att föra andras krig, ska resa sig upp och säga ifrån. Det är inte OK att kriga i ”god tro”. Efter alla bevis som dykt upp de senaste åren kan det inte finnas många kvar som verkligen lever i ”god tro”. De svenska soldater som tjänstgort i Afghanistan och Libyen vet att det de gjort är fel. De kommer hem med ett hål i själen. Det är därför så många tar livet av sig.

Det borde bli ädelt att säga ifrån. Det är inte bara en rättighet att vägra delta i globalisternas illegala krig, det är en förbannad skyldighet. Varför ska våra skattepengar användas till att föra andras krig? Det är inte våra krig, och vi har aldrig tillfrågats om vi vill vara med. Militären borde användas till att försvara Sveriges suveränitet och territoriella integritet, inte till att springa ljusskygga globalisters ärenden.

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i Fred, Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s