Krigsteater – Iran

Situationen kring Iran blir allt mer spänd. Igor Korotchenko berättar för rt att Iran visserligen skulle förlora ett krig, men att de kan tillfoga USA skada. Är USA, med sin redan krigströtta befolkning, beredda att betala priset? Enligt Korotchenko kan Iran vidta asymmetriska åtgärder som innebär att priset för en seger skulle bli för högt för USA.

Operation inringning

Vad är då en asymmetrisk åtgärd? Jo, det är att inte attackera USA öga mot öga i Iran utan istället attackera amerikanska intressen på andra håll. T.ex. kan Iran attackera amerikanska baser och militära installationer i regionen. De kan använda Hamas, Hizbollah och andra radikala rörelser som står redo att stödja Iran. De kan också destabilisera situationen i Irak. Iran har till och med hotat att använda självmordsbombare ur den Iranska diasporan. Enligt president Ahmadinejad har de 55.000 självmordsbombare utplacerade över hela världen, inklusive Sverige, som är redo att skrida till handling om Iran attackeras.

Jag kan bara hålla med analytikern om att det vore idiotiskt att attackera Iran. Dessutom är Iran moraliskt överlägsna (förutsatt att fred är positivt och krig är negativt). USA har startat i snitt ett krig vart annat år sedan berlinmurens fall medan Iran inte har startat ett enda krig på över 100 år. Jag tycker Sverige ska stödja fredliga nationer och fördöma krigiska nationer. Det allra sämsta man kan göra är att använda folkpartistiskt dubbeltal och nyspråk för att få krig att framstå som något bra och moraliskt. Glöm aldrig att fred är moraliskt överlägset krig i alla avseenden och krig blir aldrig fred, oavsett hur många ggr folkpartiet upprepar det.

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i konspiration, Orwellianskt, Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s