Nine Eleven

För 10 år sedan, elfte September 2001, inträffade något mycket märkligt. Flygkapare samordnade flera attacker mot mål inne i USA. Ännu märkligare är att ingen seriös utredning genomförts för att ta reda på vem som låg bakom. Bush var snabb med att peka ut Al-Qaida. Men han presenterade inga bevis för att Al-Qaida verkligen låg bakom. Vid en närmare granskning ter sig det påståendet närmast som en konspirationsteori. Al-Qaida har inte ens tagit på sig ansvaret för dåden. Det kanske märkligaste av allt är att media köpte konspirationsteorin om Al-Qaida rakt av, utan ifrågasättande och idag har det blivit tabu att ens diskutera saken.

USA:s agerande efter 11:e september 2001 har för evigt ändrat historiens gång och som bas för argumentationen används en närmast löjlig konspirationsteori som inte får ifrågasättas. Jag tror att många känner på sig att det är något som inte riktigt stämmer men inte vågar tänka tanken fullt ut. Det skulle rasera många människors världsbild om det visade sig att kriget mot terrorismen startade med en lögn. Den tanken är därför jobbig att tänka och många stöter reflexmässigt bort den för att rädda sin inarbetade världsbild.

”Jag vill att ni ska veta att när vi talar om krig, talar vi egentligen om fred”
–George W. Bush

Den som ifrågasätter konspirationsteorin får oftast frågan: Men vem var det i så fall som låg bakom? Svaret är att varken jag eller någon annan har en aning om vem det var och ingen ordentlig utredning har heller genomförts för att försöka svara på den frågan. De gissningar vi kan göra baseras på antaganden och lösa hypoteser vilket innebär att de med stor sannolikhet är felaktiga. Därför avstår jag från att gissa och passar frågan uppåt. Amerikanska myndigheter borde genomföra en ordentlig utredning, liknande den som genomfördes efter mordet på JFK1. Hur kommer det sig att hela kriget mot terrorismen tillåts baseras på lösa antaganden? Någonstans finns det någon som vet vad som hände. Men det verkar inte ligga i myndigheternas intresse att hitta honom/henne. De har redan sparkat igång den stora krigsmaskinen, nu spelar det inte längre någon roll vem som egentligen låg bakom attentaten den elfte september 2001…

Fotnötter

  1. Eftersom kriget mot terrorismen blivit en global angelägenhet kanske det vore lämpligare att genomföra en oberoende internationell utredning av nine eleven.
Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i konspiration, Politik. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nine Eleven

  1. Ping: Nine Eleven II « Arkeoblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s