Ett enkelt recept på hjärntvätt

Snabbt och enkelt recept på hjärntvätt (utdrag ur bok av Daniel Estulin*)
  1. Håll personen villrådig med avseende på vilken ståndpunkt han har och vad han kan förvänta sig.
  2. Pendla mellan diciplinära åtgärder och löften om god behandling.
  3. Ge motstridig information.
Denna metod leder till att kunskapsstrukturen blir så otydlig att personen till och med kan sluta att förstå om en viss plan leder i riktning mot eller bort från hans mål. Även personer som har definitiva mål och är redo att ta stora risker blir under dessa förhållanden förlamade av en inre konflikt i fråga om vad de ska göra.
Det är också liknande metoder George Orwell beskriver i boken 1984 (doublespeak m.m.). Analyserar man hur t.ex. rapporteringen om bin Ladens avrättning gick till ser man även där spår av ovanstående metod. Massor av motstridig information ledde till förvirring och avsaknad av en seriös debatt. Jag vill till och med tillägna metoden det som hände *efter* 9/11. Motstridig information. Verwirrung. Konspirationsteorier. Villrådighet. Dubbeltydigt tal som ramas in som sanning. Otydlig kunskapsstruktur. Allt det här har lett till ett de facto tabu att över huvud taget prata om 9/11, vilket är precis vad de som låg bakom skulle önskat sig, om de nu låg bakom vad det nu var som hände 😉

* Enligt Estulin kommer metoden från Tavistock Institute (som specialiserar sig på psykologisk krigföring och bland annat anlitats av MI6)

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i Dingding, humor, konspiration, Orwellianskt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ett enkelt recept på hjärntvätt

  1. King skriver:

    Hur menar du otydligt om bin Laden? Först var han beväpnad vid tillslaget. Sedan obeväpnad. Sen tog han gisslan. Sen tog han inte gisslan. Sen gjorde han motstånd. Sen gjorde han inte motstånd. Sen begravdes han enligt muslimsk tradition. Sen begravdes han inte enligt muslimsk tradition. Lägg till det de förtydligande förklaringarna i alternativ media om att han först dödades flera år innan tillslaget och att tillslaget bara var en show. Nästa alternativ media kommer med nyheten att han inte alls är död. Hur tydligt som helst. Inga som helst motstridiga uppgifter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s