Laddat i Libyen

Vissa menar att det är löjeväckande att Sverige skickat plan till Libyen, andra att det är löjeväckande att de inte får bomba markmål. Själv tycker jag bara en sak är löjeväckande, nämligen att nästan alla politiska partier ställde sig bakom beslutet att skicka svenska plan till Libyen, utan någon större debatt och utan att fråga folket.

Partier över hela politiska spektrat radade upp sig som nätta marionetter i frågan om Libyen

Det var nämligen inget okontroversiellt beslut. Nato-landet Tyskland avstod från att rösta i FN-resolutionen eftersom de ansåg att det var alldeles för kontroversiellt att ingripa militärt i ett annat lands suveräna territorium, speciellt när detta land inte hade hotat varken Tyskland eller något annat Nato-land. Vis av erfarenhet efter andra världskriget fattade Tyskland ett moget beslut om att använda diplomati istället för kanoner för att försöka lösa konflikten och de skickar därför varken soldater eller flygplan till Libyen. Sverige har inte haft krig på flera hundra år och saknar därför Tysklands mognad. Här ställer sig samtliga partier på rad och upprepar likt papegojor Pentagons diktat om svepskäl för den militära aggressionen mot Libyen.

Allra mest hycklande är England som drivit på stenhårt för att ingripa militärt i Libyen. De vill också utbilda rebellerna, ge dem vapen samt understödja dem med egna trupper både i luften och på marken. Samtidigt rör de inte en fena när regimen i Bahrain gör exakt samma sak som Khadaffi gjorde i Libyen. Reaktionen i England blev att bjuda in diktatorns son till kungligt bröllop i England (prins Williams bröllop). Snacka om dubbla måttstockar. Den ena bombas tillbaka till stenåldern medan den andra bjuds in till kungligt mingel!

I det ANDRA Natoledda kriget Sverige deltar i (!?) – det i Afghanistan – har det kommit fram att svenskarna behöver nya helikoptrar. *Pang* så beslutade riksdagen att köpa in TOLV Black Hawk helikoptrar. Varje helikopter kostar typ en miljard eller så! Samtidigt avslår man förslag om att rusta upp den svenska järnvägen. Där handlar det om belopp som inte ens kommer upp till en tiondel av vad helikoptrarna kostar. Det är märkligt att mina skattepengar så lätt kan rinna iväg till att köpa attackhelikoptrar, men när det handlar om något som jag själv kan få nytta av, att rusta upp järnvägen, då är den statliga plånboken stängd. Snacka om felprioriterat. Det slösas med skattepengar på ett utsiktslöst krig för ett döende imperium. Men att rusta upp järnvägen, det verkar omöjligt att få bifall för, trots att den svenska järnvägen är i akut behov av upprustning. Skärpning Sverige.

Tänker man efter en stund blir det självklart att en diplomatisk lösning är överlägsen varje militär insats i Libyen. Av de länder som stödjer en diplomatisk lösning är flera stycken diktaturer. Tänk att till och med diktaturer har en vettigare linje än vår egen. Tankeväckande. Vi är till och med sämre än diktaturer. Sverige är sannerligen i dåligt skick.. Jag vet inte hur väst kan räddas. Men något måste uppenbarligen göras.

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i konspiration, Orwellianskt, Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s