Sannolikhetsrörelsen

1979 framträdde Tage Danielsson med sin berömda sketch Om Sannolikhet under dubbelgöken. Kontexten för monologen var kärnkraftsolyckan på Three Mile Island i Harrisburg. Nu har en ny kärnkraftsolycka inträffat. Denna gång i Japan och Danielssons monolog är åter aktuell.

Som vanligt har också den s.k. sanningsrörelsen vaknat och lagt fram mängder av mer eller mindre sannolika teorier. Alla dessa teorier kan per definition inte vara sanna. Men några av dem är mer sannolika än andra och ett bättre namn för rörelsen vore kanske sannolikhetsrörelsen. Nu tänkte jag för omväxlings skull lägga fram några av de minst sannolika teorierna. De så att säga mest osannolika (vilket då sällar mig till någon slags osannolikhetsrörelse).

Supermånen - en teori som lanserades av Aftonbladet *före* jordbävningen

 • Benjamin Fulford – ”Fukushimaverken byggdes av Rockefellerkontrollerade General Electric. Det är därför ingen slump att 24 medlemmar ur Rockefellerklanen tagit sin tillflykt till ett underjordiskt bergrum i Indien” ?!
 • Benjamin Fulford – ”En Rockefelleragent sade mig nyligen att klanen planerar bygga 500 kärnkraftverk i Kina som sedan ska havereras mha hemliga jordbävningsmaskiner i ett led att avpopulera Kina” ??!
 • Aftonbladet – Artikeln ”Supermånen sprider skräck” publicerades dagen *innan* jordbävningen. Där hävdades att supermånen (som infaller 19 Mars) kan orsaka … just det, jordbävningar och andra naturkatastrofer.
 • Diverse – Jordbävningen orsakades av HAARP (antennarrayer utspridda över världen som påstås kunna påverka vädret och t.o.m. orsaka jordbävningar).
 • Flashback (en av många teorier) – Vi har nu gått in i vårt nionde utvecklingsstadie, samtidigt som jordens katastrofer blir tätare och kraftigare…

Förlängd Skalle

Jag har bara valt ut några få av de mest osannolika förklaringarna till jordbävningen (fyll gärna på med flera i kommentarerna).

En annan allmänt återkommande teori – som först lades fram av Sitchin – går ut på att människan är ett resultat av genmodifiering på djur utförd av utomjordingar för att skapa en slavras som skulle gräva guld åt utomjordingarna (som behövde guld för att återuppbygga sin atmosfär). Utomjordingarna (Annunaki) hade ett laboratorium (Eden) där de utförde genmanipulationer som resulterade i de första människorna (Adam/Eva). De blev upp till 900 år gamla, men p.g.a. utspädning med lägre stående raser (homo neanderthalensis?) förkortades livstiden generation för generation. Enligt vissa (Maxwell/Icke/Scientologerna/Raël/von Däniken) vandrar dessa utomjordingar ännu på jorden och enligt andra har de gett sig av och vi (människorna) är ensamma kvar och väntar på deras återkomst (jfr legenden om Messias).

Sitchin fick dessa idéer genom kreativ uttolkning av de sumeriska lertavlorna. Till protokollet kan föras att ingen av de auktoriserade arkeologerna som studerat lertavlorna kommit fram till samma tolkning som Sitchin. Ändå är det Sitchins fantasifulla tolkningar som fått bredast spridning; inte minst inom science fiction genren.

David Icke

David Icke kom på den geniala idén att det skulle finnas en politisk elit som egentligen var … ödlor … samtidigt som han tittade på TV-serien … V. Jepp. Sen träffade Icke Jordan Maxwell som introducerade honom till Sitchins teorier om Annunaki och på den vägen är det. Icke har gjort sig en förmögenhet på att skriva böcker och hålla föredrag världen runt om ”sina” teorier.

Anledningen till att jag drar upp alien-teorin är att Icke m.fl. kör på HAARP-linjen. Dvs att ”eliten” har ett hemligt vädervapen (jfr skymningsprutten) som kan orsaka jordbävningar och att de bakom kulisserna använder vädervapnet i utpressningssyfte (vad har Japan egentligen gjort dem?). Osannolikt? Ja, sådan är osannolikhetsrörelsen 😉

Hur osannolikt det än kan låta kommer då och då osannolikheter som styrker osannolikhetarnas teser. Ett exempel är inbrottet på Giza-museet i samband med kravallerna i Egypten (2011). Bland de föremål som stals fanns noggranna beskrivningar på allt utom några stycken ”Inscribed Blocks”. Några år tidigare – i samband med kaoset i Irak – stals samma typ av ”Inscribed Blocks” från nationalmuseet i Bagdad (2004). Vad fanns egentligen inristat på dessa block? Kanske bevis för Sitchins ”Ancient Alien”-teori? Osannolikt? Ja, vad skulle det annars vara?!

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i Dingding, Etymologi, humor, konspiration, Poesi, Religion. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sannolikhetsrörelsen

 1. rorre skriver:

  Underbart, denna typ av resonemang har jag varit inne på tidigare, men fortfarande inte funnit någon hållbar metod för att hantera på ett statistiskt hanterbart sätt, även om jag har idéer om hur man skulle kunna göra det.
  Dock är jag övertygad om att en väldigt stor del av mänskligheten har den egenskapen. Grovt sett så tänker jag mig två kategorier, det är blue-pill människorna som saknar denna egenskap, och därmed kan acceptera väldigt konstiga saker utan att de förefaller orimliga och de ser inte sådant som besynnerliga trender över tiden.
  Den andra kategorin är då red-pill människorna, som inser att saker och ting är konstiga, som inser att vissa trender inte är rimliga, och det är dessa som gärna analyserar olika konspirationsteoriers sannolikheter, det är dessa som inte behöver hänfalla till någon religion för att inse att världen är riggad på något sätt, och det är dessa som ser event som de är och inte som något slumpartat som blue-pill människorna vill få det till. Jag skrev ett inlägg om detta i somras, inspirerat av fredsmötet ”Freedom not Fear 2010” som jag just hade bevistat, som organiserades av Svart Måndag.
  Terrorism

 2. Albert skriver:

  Intressant! Det här inlägget var som sagt till hälften skämtsamt men det går inte logiskt att helt utesluta den s.k. Ancient Alien teorin. Vi har trots allt rest till månen. Varför skulle då inte andra varelser kunna ha rest hit?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s