Välkommen till Htrae

Sista tiden har världspolitikens händelser tett sig så bisarra att inga normala förklaringsmodeller längre kan appliceras. Välkommen till Htrae /  Bizarro World!

Bizarro no.1 och den fyrkantiga planeten Nedroj/Htrae

Serietidningarnas Stålmannen hamnar då och då i ett parallellt universum – Bizarro World – en parodi på vår egen värld. Förklaringen att vi skulle leva i Bizarro World slår faktiskt det mesta. Låter det bisarrt? I så fall ytterligare en indicie på att vi befinner oss på Htrae (Earth baklänges) i Bizarro World.

Den uppmärksamme finner ett logikfel i ovanstående stycke. Men Bizarro World är fylld av logikfel så allt är som det ska. Jordbävningen i Tokyo orsakades av hemliga supervapen, eller av supermånen, eller av genmanipulerade jättar i havet eller av ingenting. I Bizarro World kan du aldrig veta vilket som stämmer.

I Bizarro World gäller koden – ”Vi göra motsatsen till allt Värdligt! Vi hata skönhet! Vi älska fulhet! Är brott att göra perfekt i Bizarro World!”. Som synes är det t.o.m. ett brott att använda perfekta meningar.

I ett Bizarrt avsnitt av Stålmannen förgörs Bizarro World. För att uppfylla Bizarrokoden måste Bizarro #1 sluta vara en ”imperfekt perfekt kopia” av Stålmannen och bli en ”perfekt imperfekt kopia”. Därför kommer han fram till att om Stålmannens hem (Krypton) förstördes i en olycka måste Bizarro förgöra sin egen värld med flit. Låter inte det som en perfekt beskrivning av våra egna världsliga händelser? Knappast, och förklaringen är att ingenting är perfekt i Bizarro World.

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i Dingding, humor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s