Prata inte om det

Var inte en Nyttig Idiot

På twitter har svenska feminister startat kampanjen #prataomdet som går ut på att kvinnor berättar hur de utnyttjats av män. Visst är det bra att prata om sådana saker. Men timingen är usel. Enligt The Guardian startades kampanjen för att stödja de kvinnor som nu anklagar Assange för våldtäkt. Utan att veta om det har svenska feminister – genom att berätta om hur de utnyttjats av elaka män – utnyttjats igen av elaka män, denna gång som nyttiga idioter.

En nyttig idiot är en person som springer andras ärenden utan att veta om det. I detta fall springer feministerna ärenden åt de ljusskygga krafter som bedriver en kraftfull svartmålningskampanj mot WikiLeaks, med syfte att dra uppmärksamheten bort från cablegate.

Om du känner att du måste #prataomdet just nu, se i alla fall till att lämna WikiLeaks utanför. För du vill väl inte vara en nyttig idiot?

Uppdatering

Jag fick en tillrättavisning via twitter där en av de som pratar om det inte alls uppfattar fenomenet som kopplat till Julian Assange. Å andra sidan kan det mycket väl vara så att fenomenet används av helt andra personer i politiska syften utan att de som diskuterar känner till det.

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i Cablegate, konspiration. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Prata inte om det

  1. ivanjohnson skriver:

    ”Å andra sidan kan det mycket väl vara så att fenomenet används av helt andra personer i politiska syften utan att de som diskuterar känner till det.”

    Det är min tolkning. Kampanjen används för att bygga opinion i frågor som rör fallet Assange, utan att detta är det uttalade syftet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s