Suicide Solution

Nu har det hänt. Sverige har drabbats av ett terroristattentat på grund av den synnerligen klumpiga utrikespolitiken som förts de senaste 10 åren. Mer exakt efter 11 september 2001. S-regeringen beslutade att skicka svensk trupp till Afghanistan och Alliansen beslutade att utöka truppen. Partners in Crime. Varför var det fel? Här är några skäl:

  • Afghanistan rör varken Sverige, svenska politiska intressen eller svenska ekonomiska intressen.
  • Kriget kostar pengar och det är du, jag och alla andra skattebetalare som betalar notan.
  • Sverige blir mer osäkert på grund av kriget, du och jag riskerar att utsättas för terroristattentat.
  • Dessutom förs kriget under förevändningen att det skulle hjälpa afghanerna, något som är långt från självklart.

De stora förlorarna är vi, skattebetalarna. Vi betalar för något som utsätter oss själva för risken att sprängas i luften. Dessutom används terroristhotet som förevändning att införa drakoniska övervakningslagar som allvarligt inskränker allas frihet. Det hotar både demokratin, yttrandefriheten och hela vårt sätt att leva. Vi måste säga ifrån själva för att få till en förändring. Rösta helt enkelt inte på S eller Alliansen. Det är de som bär skulden för den uppkomna situationen. Inse att de har förverkat vårt förtroende. Jag rekommenderar en röst på Piratpartiet, Liberaldemokraterna eller Miljöpartiet. Men till och med SD eller V är bättre val än att rösta på den politiska elit som försatt oss i den här allvarliga situationen. Varför pratar jag om val nu när vi nyss haft ett val? Jo, för att jag är övertygad om att en misstroendeförklaring kommer att riktas mot regeringen någon gång under 2011 och detta kan mycket väl leda till nyval.

Det var bara tur att gårdagens attentat utfördes av en komplett jubelidiot som inte lyckades spränga någon mer än sig själv i luften. Men faktum kvarstår. Vi – folket – har inte röstat igenom någon svensk trupp till Afghanistan. Vi har inte valt att utsätta oss själva för risk utan att vi tjänar något på det. Beslutet har fattats långt över våra huvuden på ett sätt som inte är passande för vårt statsskick. Men det är vi som betalar, både via skattsedeln, genom att vi utsätts för risk och genom att vår personliga integritet och våra grundläggande mänskliga fri- och rättigheter kränks. Det är en lose-lose situation där alla förlorar och den ena negativa bieffekten av kriget utlöser nästa negativa bieffekt i ett oöverskådligt komplex av slumpmässigt utplacerade dominobrickor. Frågan är om det ens är möjligt att vända utvecklingen nu när brickorna redan börjat falla. Allting som Piratpartiet varnade för håller nu på att ske i ett rasande tempo. Men vi kan i alla fall se till att de skyldiga ställs till svars. Det är både vår rättighet och skyldighet som demokratiska medborgare.

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i Piratpartiet, Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s