Cablegate 3

Rekyl

Nu har äntligen röken efter det första slaget om internet börjat lägga sig och DDoS attackerna duggar inte längre lika tätt. Antalet wikileaks speglingar har blivit så löjligt många att det är mer eller mindre riskfritt att köra en egen spegling. Som ni säkert vet försökte amerikanska myndigheter släcka ner wikileaks med hjälp av smutsiga tricks. Efter påtryckningar från amerikanska myndigheter har både Amazon, Paypal, Mastercard och Visa vikt ner sig. Men det avfyrade vapnet har orsakat en rekyl. Uppretade privatpersoner har gått samman och genomfört organiserade vedergällningsattacker.

Vedergällningsattackerna har genomförts med LOIC, Low Orbit Ion Cannon

Frihet försvaras inte bäst genom att inskränka andras frihet

Piratpartiet, EFF m.fl. har avrått från vedergällningsattacker. DDoS attacker är inte bra vare sig det är myndigheter eller privatpersoner som avfyrar dem. Äkta frihet på nätet innebär att alla – både privatpersoner och företag – tillåts föra fram sina budskap utan att någon försöker tysta dem. Det finns bättre sätt att protestera på. T.ex. genom att säga upp sitt paypal konto och tala om att anledningen till uppsägningen är deras hantering av wikileaks. Om tillräckligt många gör det sänder det en signal till företaget att deras kunder inte accepterar sådan behandling. Om inte ens superstjärnorna i wikileaks går säkra går ingen säker. Kan deras konto stängas på lösa grunder idag kan ditt konto stängas imorgon. Flytta istället över pengarna till ett företag som respekterar kundens intressen (om du hittar något).

Nyval?

Än så länge har endast 6 av över 600 svenska telegram publicerats. Mindre än 1 procent. Men dessa 6 telegram innehåller ändå tillräckligt med graverande information att folk redan börjat ropa nyval! Internetpionjären Oscar Swartz skriver:

Vi har en minoritetsregering. Det krävs bara 10 % för att väcka en misstroendeförklaring. 35 ledamöter. Sedan krävs en majoritet för att fälla regeringen och (med stor sannolikhet) åstadkomma nyval. Om elden brinner skulle en kombinerad lista av Piratpartiet och Liberaldemokraterna definitivt komma in.

Helt rätt. Telegrammen visar att Piratpartiet aktivt har motarbetats på order från främmande makt. Så får det inte gå till i en valrörelse i Sverige. Regeringen har mörkat sitt långtgående samarbete med NATO. De har lämnat ut uppgifter till britterna och jänkarna och medvetet undanhållit informationen från väljarna för att slippa debatt! Och Socialdemokraterna har gjort i princip samma sak. Det här duger inte. Betyg: Icke Godkänt. Den politiska eliten borde gå Henrik Alexanderssons grundkurs i demokrati.

Tjänster från NATO kan kosta mer än de smakar

Storebrorssamhället är här

Regeringen och S har medvetet påskyndat utrullningen av övervakningssamhället på order från främmande makt. Trots att befolkningen sa ifrån forcerade regeringen igenom de nya övervakningslagarna. Av telegrammen framgår att Sverige i utbyte mot att lämna ut information om svenska medborgare till britter och jänkare blivit lovade beskydd från NATO mot angrepp. Beskyddarverksamhet, bokstavligen. I ett annat telegram framgår att USA tryckt på för att få svenska regeringen att ta i med hårdhandskarna mot The Pirate Bay. Påtryckningar, hot och beskyddarverksamhet, just snyggt.

Skärmdump från SVT av ännu ej publicerat telegram.

Storebror ser dig, men vem ser storebror? Svar: Wikileaks! Sammantaget ändrar all den här informationen i grunden förutsättningarna för riksdagsvalet 2010. Gör om, gör rätt. Inte förrän medborgarna får veta hur saker och ting verkligen ligger till går det att hålla val som förtjänar att kallas demokratiska. Egentligen är det bäst att vänta någon månad med att utlysa nyval eftersom 99% av stockholmstelegrammen faktiskt inte publicerats än. Ut med informationen först och låt medborgarna smälta det hela. Sen är folket redo för #nyval.

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i Cablegate, Piratpartiet, Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s