Cablegate 2

Nu stormar det rejält kring Cablegate. Många hänger upp sig på Julian Assange och att han blev arresterad idag. Men diskussionen borde istället handla om själva diplomatposten och vad som avslöjas där. Sedan förra inlägget jag skrev har det kommit två nya dokument från Stockholm.

08STOCKHOLM494

Här diskuteras upphandlingen av flygplan till norska flygvapnet. Valet stod mellan amerikanska planet F-35 och svenska JAS 39 Gripen. Det svenska planet har en radar från Ericsson men Norge ville ha en AESA radar från Raytheon för att planen skulle vara NATO-anpassade. För att Saab skulle få köpa in en radar från Raytheon till Gripen krävdes en del dokument och det framgår av diplomatposten att jänkarna medvetet förhalade hanteringen av dokumenten tills upphandlingen blev klar. Så blev det också. Sverige stod utan en färdig lösning och Norge valde amerikanska plan trots att de svenska planen är både bättre och 10 miljarder billigare. Anställda på Saab och norska skattebetalarna kan känna sig blåsta.

09STOCKHOLM194

Ett kort dokument som placerar det lilla läkemedelsföretaget ThyroSafe i Uppsala och telejätten TeliaSonera på en lista över företag som är viktiga för den amerikanska nationella säkerheten. ThyroSafe tillverkar jodtabletter som kan användas vid kärnvapenkrig eller kärnkraftsolycka för att skydda sköldkörteln från strålning. TeliaSonera anses viktiga eftersom de äger mycket nätverkskablar som bland annat leder över nätverkstrafik från Ryssland över till Europa.

Lördag 4:e December

På lördagen blev jag tyvärr magsjuk och samtidigt framkom att wikileaks servrar stod under attack. De vädjade till allmänheten att sätta upp speglingar av filerna. Jag har själv tillgång till några servrar och tänkte att jag kunde upplåta lite plats om jag bara kunde må lite bättre. Till slut lyckades jag mellan toalettbesöken sätta upp en spegling. Som tur var innebar det inte mycket jobb. Hade jag varit frisk hade det inte tagit mer än 2 minuter. Nu tog det kanske 20. När de officiella listorna över speglingar dök upp under söndagen visade det sig att min spegling var nummer 2 i Sverige och nummer 17 i världen. Eftersom den listas så högt upp blev den utsatt för en hel del trafik men jag vet inte om det kan kallas dDOS. Det var i alla fall tillräckligt för att apache till och från slutade servera sidor. Den första listan innehöll endast c:a 30 speglingar och min var en av dem. Sedan utökades listan efter hand. Just nu är listan uppe i 1005 sidor utspridda över hela jordklotet vilket borde dra uppmärksamheten bort från just min spegling.

Bye bye Paypal

Söndag – Paypalgate

Under söndagen kom nästa chock. Paypal fryste efter påtryckningar Wau Holland Foundations konto. Det var via det kontot doneringar till wikileaks gjordes. Reaktionen från internet blev stark. Över hela världen sade människor upp sina paypal konton i protest. Jag med. Den amerikanska TV-kanalen Fox News toppade sina nyheter med den sakliga och initierade rapporteringen om terroristorganisationen ”wikilinks” med kopplingar till … Al Qaida 😉 Vilket journalistiskt mästerverk.. Samtidigt uppmanade en ledande republikan till lynchning av Assange medan en annan tyckte att han borde skjutas av CIA. Stämpling till mord kallas det med juridiska termer. Wikileaks säger att de har noterat alla hot och sparat alla uppgifter de kommit över om hoten.

Som om inte det vore nog attackerades även Piratpartiets servrar under söndagen. Det är extra allvarligt eftersom PP är ett politiskt parti. Rick Falkvinge skriver på sin blogg att attackerna kan ha kommit från USA och i så fall är det en ren krigshandling. Främmande makt har angripit ett svenskt politiskt parti.

Måndag – Release the Kraken?

Assange grips och hotar med att släppa lösenordet som krävs för att låsa upp insurance.aes256! Det är en stor krypterad fil som ingen vet riktigt vad den innehåller. Filen började spridas i somras och idag finns det på var och varannan hårddisk runt hela världen. Men det krävs ett lösenord för att låsa upp den. Assange säger i en intervju med Guardian att filen bland annat innehåller alla drygt 251.000 diplomatpostmeddelanden, oredigerade. Talespersonen för WL (Hrafnursson) säger dock att de inte tänker släppa lösenordet utan fortsätta publicera redigerade meddelanden som tidigare. Hittills har endast 960 meddelanden släppts. 250.000 kvar.

Piratpartiet motarbetas av främmande makt

Alldeles nyss rapporterade Rapport om att ett meddelande (som inte publicerats än, men som svt fått förhandstillgång till) nämner att USA anser att Piratpartiet är ett hot och att de ska motarbetas i valrörelsen! Främmande makt lägger sig i EU- och riksdagsval. Inte direkt fjäderlätta uppgifter. Se inslaget nedan.

http://playrapport.se/#/video/2260753

Om det stämmer har hela den demokratiska processen satts ur spel.

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i Cablegate, konspiration, Orwellianskt, Piratpartiet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s