The Number of the Beast – Omslaget

Förra inlägget handlade om historien bakom Vilddjurets tal, som även Iron Maidens låt Number of the Beast handlar om. Innan jag skrev det hade jag inte läst uppenbarelseboken. Efter att jag nu läst den får omslaget till albumet nya dimensioner som förtjänar en egen bloggpost. Här är en större bild av omslaget:

Marionetter, marionetter

Enligt kapitel 12 och 13 stiger först en röd drake upp ur havet och draken beskrivs som Djävulen/Satan. Sedan stiger ytterligare ett vilddjur upp, Antikrist. Antikrist talar direkt till folket och tvingar dem att dyrka den röda draken (dessutom tvingas folket bära vilddjurets märke för att få köpa och sälja varor). Se bilden ovan. Det är uppenbart att den minsta marionetten längst ned i kedjan är Antikrist. Det är han som visar sig för folket men det är den röda draken (Satan/Djävulen) som kontrollerar honom. Detta står klart och tydligt i bibeln.

Nu kommer det intressanta. Omslaget har ytterligare en ”puppet master” som inte finns med i bibeln. Han kontrollerar själva Satan. Gissa vem det är … Eddie, Iron Maidens mascot 🙂 Genialiskt. Den som tittar riktigt noga ser också att Antikrist är en liten Minieddie. Folket ser Antikrist som tvingar dem att dyrka Satan medan Storeddie styr bakom kulisserna. Han är den grå eminensen som folket aldrig hör talas om. Storeddie håller dessutom en eld i sin vänstra hand som skulle kunna vara Prometheus eld. Att han håller den just i sin vänstra hand skulle också kunna ha en betydelse även om det är mer långsökt.

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i humor, Musik, Religion. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s