Krig är Fred

Välkommen till NATO

I ett par tidigare blogginlägg har jag skrivit om kriget i Afghanistan. Inte för att jag är särskilt intresserad eller insatt. Skälet är att Afghanistankriget är det första riktiga krig Sverige aktivt deltagit i sedan kriget mot Danmark som avslutades med Kielfreden i januari 1814. Sverige har under tiden genomfört ett par fredsbevarande utlandsmissioner under FN-flagg. Men det här är något helt annat. Visserligen finns en slags formell FN-flagg men den flaggan är inte hissad i Afghanistan. I praktiken är det ett rent NATO-uppdrag där Sverige deltar som aktiv stridande part vid NATO:s sida. Symboliken på uniformerna talar sitt tydliga språk. Soldaterna bär svenska flaggan på ena axeln och NATO-flaggan på den andra.

 

Citat från Maj Britt Theorin:

När förklarade Sverige krig och mot vem?

När beslutade Sveriges riksdag och regering att gå i krig?

När beslöt Sveriges riksdag att svenska soldater skall ha NATO på sina uniformer?

Svar aldrig!

Men efter 200 år av fred befinner sig Sverige i krig – utan krigsförklaring eller ens beslut i Sveriges riksdag. Och svenska folket har inte tillfrågats. I krig för USA:s räkning under NATO-befäl och med uppgift inte att förhindra krig utan att föra krig.

Rätten till Självförsvar

Fascism? Inte när VI gör det.

Svenska folket har uppenbarligen förts bakom ljuset, men hur gick det till? Efter att ha lyssnat på intervjun i P1 som länkas överst började jag gräva. Jag kom fram till att Sverige officiellt är i Afghanistan på mandat från FN och att detta mandat baseras på att USA åberopat artikel 51, rätten till självförsvar. Låter det märkligt? Vänta bara..

USA kände sig angripna när någon flög in jetplan i skyskrapor i New York 2001. Lägg på minnet att USA redan då hade världens genom tiderna starkaste militärmakt. Ändå behöver de tydligen hjälp av FN för att skydda sina gränser. Världens starkaste krigsmakt känner alltså att de inte kan skydda sitt territorium från … skäggiga män som bor i grottor på andra sidan jordklotet. Troligt. Vad gör FN? De bifaller! Detta bisarra mandat baseras alltså Sveriges insats på. USA har till dags dato inte ens lagt fram några bevis för att de som flög flygplanen kom från Afghanistan eller att attackerna planerats därifrån. Afghanerna själva har hela tiden hävdat att ingen afghan var inblandad i attentaten. Ändå godkänner FN denna insats. Slutsatsen kan inte bli någon annan än att något är ruttet i FN och att denna röta spridit sig hela vägen från New York till Riksdagshuset i Stockholm.

Prestige och Partipiska

De flesta som försvarar kriget tror inte ens på kriget, de försvarar det för att visa lojalitet mot sitt parti. Att visa blind lydnad och förutsättningslöst stödja alla partiets förslag – oavsett om förslaget är bra eller dåligt – är både dumt och farligt, det lär oss historien.

Nu har ytterligare en svensk soldat stupat i Afghanistan. De politiker som röstat igenom denna bisarra insats bär det fulla ansvaret för hans död. Låt inte fler naiva soldater stupa på grund av korrupta politikers makthunger och prestige. I november beslutar riksdagen om uppdraget i Afghanistan ska förlängas. Uppmaning till alla riksdagsledamöter som har förmånen att delta i voteringen: Om du har någon heder kvar i kroppen, om du älskar ditt land, glöm din partitillhörighet för en stund och låt soldaterna få komma hem.

Maj Britt igen:

När riksdagen den 6 december 2005 godkände att svenska soldater skulle sättas in i ISAF var villkoret olika mandat och en klar åtskillnad mellan ISAF och OEF. Den gränsen är nu helt utsuddad utan att Sveriges Riksdag reagerat.

Afghanistan-kriget är inte ett uppdrag från FN utan från USA och NATO.

Ingen FN-resolution tvingar Sverige att delta i Afghanistan.

Sverige är inte tvingade att delta i kriget, det sker helt på frivillig basis. En lavin av länder – med Holland och Kanada i spetsen – har redan beslutat att ta hem trupperna. Det finns ingen anledning för Sverige att göra annorlunda. Bring ‘em Home.

Relaterade Länkar

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i konspiration, Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s