Mystisk mystik på gång

Mina föräldrar kommer från Makedonien (F.Y.R.O) och där är det oftast lugnt. Ibland kastar jag ett getöga på vad som pågår grannlandet i Serbien. Ofta när något märkligt händer på Balkan börjar det nämligen där. Och nu känns det i luften att märkligheter är på gång. Jag ska förklara varför.

Det började i söndags med att prideparaden hölls i Belgrad. Visserligen var det inte oväntat att protester skulle uppstå, det har skett varje gång tidigare. Men de här protesterna verkade väldigt välorganiserade. En lyckad parad var ett direkt krav från EU för att Serbien skulle få ta ytterligare ett steg på den slingriga vägen mot EU. Efter protesterna kom ovanligt kraftiga fördömanden från ledande politiker. Presidenten lovade att ta i med hårdhandskarna mot huliganerna och kom sen med det kryptiska uttalandet att – ingen grupp står över lagen. Vad var det för mystisk grupp han pratade om?

Sedan kom skandalmatchen i Genoa och spädde på mystiken:

Samma typ av huliganer i farten igen. Samma organisering. Samma våld. Redan före matchen attackerades det egna lagets spelarbuss och målvakten hävdade att huliganerna var ute efter att stoppa matchen. Varför det? Det låter märkligt. Märkvärdigt nog stoppades faktiskt matchen sedan, redan efter sex minuters spel. Det verkar alltså inte vara något ”olycksfall i arbetet” utan de var verkligen ute efter att stoppa matchen. Mystiskt.

Dagen efter kommer ännu kraftigare reaktioner från det politiska etablissemanget. Den ena ministern hävdar en konspiration. Han menar att söndagens och tisdagens händelser var organiserade av samma personer, att de var välorganiserade och att de erhöll finansiellt stöd från någon mystisk grupp som vill sätta käppar i hjulet för Serbiens väg mot EU. Att upploppsmakarna i Belgrad inte bara försökte störa pride utan att de faktiskt satte eld på regeringspartiets partihögkvarter och även försökte storma själva parlamentet är faktiskt lite … mystiskt.

Samtidigt går åklagarämbetet ut med att de ska reda ut varifrån gruppen som organiserade anti-pride protesterna får sin finansiering.

Utrikesministern ber sin italienska kollega om ursäkt och Frattini lovar att detta inte ska utgöra något hinder för Serbiens väg mot EU.

 

Justitieministern hävdar en konspiration

 

Inrikesministern skyller på dålig visitering och dåligt samarbete mellan serbiska och italienska polisen. Hade dessa bägge åtgärder vidtagits skulle inte huliganerna lyckats avbryta matchen. Var det bara en slump att arrangemanget fungerade så dåligt eller var kanske även detta en del i den stora plan som justitieministern hävdar existerar?

Då har vi konstaterat att ledande politiker (som förhoppningsvis är insatta i vad som pågår) hävdar att det finns en konspiration som syftar till att EU-planerna går åt skogen. Nu kan vi titta på vad reaktionerna blev från Europa. Från holländskt håll kommer beskedet att de vill skjuta upp ministerrådets debatt om Serbiens EU-ansökan. Det räcker att ett land säger ifrån. Italien låter det hela passera men det gör inte Holland. Resultatet blir att nästa steg mot EU verkligen fördröjs och att den eventuella konspirationen verkar lyckosam (om det nu vore så att den skulle existera).

Inte nog med det. UEFA hotar med att ge italienska fotbollsförbundet böter på grund av den dåliga visiteringen och att de inte kunde garantera säkerheten medan Serbien hotas med avstängning från hela EM 2012. Om detta inträffar spelar UEFA de eventuella konspiratörerna rakt i händerna.

Vad är det som pågår i Serbien egentligen? Vilka ligger bakom de subtila obstruktionerna av Serbiens väg mot EU? Vem finansierar upploppsmakarna? Frågorna är många, svaren få.

Reaktionerna från väst är samstämmiga. Det är stor skandal och våldet fördöms. Bara fem dagar tidigare, på 10-årsdagen av att Milosevic kickades ut från makten, hyllade ledande europeiska politiker händelserna 5:e oktober 2000. Faktum är att det är samma personer som arrangerade upploppen som avsatte Milosevic som även arrangerade söndagens och tisdagens upplopp. Kontentan är att våld som stödjer väst kallas demokratiskt (av väst) medan annat våld – som inte stödjer väst – kallas fascistiskt (av väst). Rätt logiskt när man tänker efter. Våld är bara demokratiskt så länge det stöds av väst. Det är den nya definitionen av demokrati. (obs satir)

Uppdatering. Vittnen som var på matchen i serbiska klacken hävdar att visiteringen var minutiös och att ingenting kunde smugglas in. Ändå lyckades någon ta in två väskor med hundratals bengaler och en avbitartång. Den personen har inte visiterats över huvud taget. Han kanske gått in en annan väg eller medvetet släppts igenom. Mystiskt..

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i konspiration, Mystik, Politik. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mystisk mystik på gång

  1. Lazar Kolisevski skriver:

    Armani-huliganer i det nuvarande serbiska etablissemanget som en gång i tiden satte eld på serbiska parlamentet, exempelvis Slobodan Homen från rättviseministeriet eller försvarsministern Dragan Sutanovac, 1/1 CIA-människor, hotar nu fattig-huliganerna med långvariga fängelsestraff och på köpet hela den serbiska intellektuella oppositionen (ingenting lättare än att tillverka bevis, det visar ju nya amerikanska ”uppgifter” om terrorhot mot Europa) som ännu inte inordnats under den Soros-orienterade historie- och ideologiapparaten som ska garantera ”stabilitet på Balkan”. Leve friheten för alla balkanfolk – att skuldsätta sig upp till öronen och bli riktiga bananrepubliker.

  2. Ilinden skriver:

    Någon borde undersöka vem som finansierar alla dessa NGO:s i Serbien. Reglerna säger att de inte får finansieras av någon stat. Men om en utländsk stat använder Soros som bulvan för att finansiera NGO:s i Serbien och andra öststater, är det då ok?

    Tänk om Serbien, via en bulvan, skulle finansiera en NGO i Texas som lobbar för att Texas ska förklara sig självständigt från USA. Då skulle det bli liv i luckan..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s