Greyfaces Förbannelse

Greyface - stenad eller bara sten?

Få kan ha missat att valrörelsen befinner sig på slutspurten. Ändå är jag förvånad över ointresset för politik. Folk i allmänhet verkar mer intresserade av att rösta i Schlagerfestivalen och olika dokusåpor än i själva Riksdagsvalet. Hur kommer det sig? Jag kan ha funnit svaret. Det slog mig när jag för tredje gången läste om Principia Discordia. Discordianismens heliga bok. Visserligen en skämtreligion, men boken innehåller ändå sin beskärda del av visdomsord fint inlindade i nonsenshumor à la Monty Python.

Anledningen till ointresset är dels likriktningen mellan blocken. Det är ingen större skillnad mellan S och Allianspartierna. Men den viktigaste orsaken är alla gråa, trista ansikten inom politiken. Politiken har drabbats av Greyfaces’ Förbannelse. Nedan återges receptet från Principia Discordia för att bryta förbannelsen:

Nonsens som Frälsning

Mänskligheten kan börja lösa sina problem dagen den slutar ta sig själv på så blodigt allvar.

Därför lanserar POEE motdraget; nonsens som frälsning.

Frälsning från den barbariska tillvaro som är resultatet av att blint lyda order och att frukta kontraorder och oordning, att SPEL ses som viktigare än LIV; snarare än att se LIVET SOM KONSTEN ATT LEKA.

För detta ändamål föreslår vi att människan utvecklar sin medfödda kärlek till oordning och leker med Gudinnan Eris. Och förstå att det är en lycklig lek som KAN UPPHÄVA GREYFACES’ FÖRBANNELSE.

Om du kan behärska nonsens lika bra som du redan lärt dig behärska sans kommer den ena avslöja den andra för vad den är; Absurditet. Från detta upplysningens ögonblick blir människan fri, oavsett omgivning. Fri att leka ordningsspel och ändra reglerna efter behag. Fri att spela oordningslekar bara för att. Han har valfrihet att välja ingen eller båda. Som kapten i sitt eget spel leker han utan rädsla och således utan frustration, och därmed med välvilja i sin själ och kärlek i sitt väsen.

Prisa Eris - Gudinna över de fem nivåerna av Kaos

Och när människan blir fri kommer mänskligheten bli fri.
Må du frigöras från Greyfaces’ Förbannelse.
Må Gudinnan skänka dig glimten i ögat.

Må du besitta kunskapen hos en vis man,
och visheten hos ett litet barn. Hail Eris.

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i humor, Mystik, Nostalgi, Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s