Sverige i krig

Kriget startade den 11:e september 2001. Attentaten skylldes på en grupp kallad Al-Qaida som påstods befinna sig i Afghanistan. Inga trovärdiga bevis för Al-Qaidas inblandning har dock presenterats. Vi har fått veta att flygkaparna utbildades på flygskolor inne i USA. Långt från Afghanistan. Afghanerna hävdar att ingen afghan var inblandad i attackerna. Det spelar mindre roll. Afghanistan attackerades ändå, bara veckor efter attentatet. Kriget presenterades som ett ”korståg mot terrorism”. Senare döptes det om till ”kriget mot terrorismen”. En skribent beskrev det så här:

Flaggsvepta kistor på väg hem till anhöriga

”Sanningen blev det första offret för kriget. Den fick sällskap av tusentals amerikaner, afghaner och irakier, ekonomin, friheten, anständigheten… och så vidare. Kriget skulle skydda den västerländska civilisationen och den amerikanska hegemonin. Men förhoppningen gäckades, bägge slogs sönder.”

2001 var även jag övertygad om att terrorister låg bakom attentaten. Jag litade på myndigheterna. Två år senare hävdade samma myndigheter att Irak hade massförstörelsevapen. Hans Blix bevisade bortom rimligt tvivel att myndigheterna ljög. Eftersom de kunde ljuga om Irak är det hög tid att omvärdera även Afghanistan. Kanske är det så att kriget i Afghanistan inte alls handlar om att bekämpa terrorister. Mer troligt är att det handlar om att se till att en lydig marionett sitter vid makten i Kabul. Det är i alla fall tydligt för var och en att kriget inte handlar om osjälvisk uppoffring för civilbefolkningen i Afghanistan. Personer som Dick Cheney och Bush den yngre, som startade kriget, kunde inte bry sig mindre om civilbefolkningen. Fredspristagaren BHO har inte heller ansträngt sig nämnvärt för att avsluta kriget, istället har han skickat fler trupper som i sin tur lett till en acceleration av dödandet.

ISAF-soldater vaktar opiumfält i Afghanistan

Mest tragiskt är att Sverige dragits in i det här bisarra kriget mot terrorismen. Fredliga lilla Sverige som inte krigat på över 200 år. Den stora gåtan är hur de svenska politikerna kunde övertalas att dra in Sverige i kriget, som av allt att döma inte rör några svenska intressen alls. Ingen av politikerna kan förklara varför Sverige är i krig. Om svenska soldater ska offra sina liv i Afghanistan vill jag åtminstone veta varför de offrar sig. Vad är målet med kriget? När är målet uppfyllt? När kan soldaterna åka hem igen?

Alla vi som inte stödjer detta odefinierade krig, vilket parti ska vi rösta på i riksdagsvalet? I riksdagsdebatten i onsdags ställde sig samtliga partier (utom V) bakom att trupperna ska stanna kvar och att styrkan dessutom kan utökas med ytterligare 400 man. Jag är oerhört besviken på mina partier som jag röstat på tidigare, t.ex. MP. Min röst kommer definitivt inte läggas på något parti som stödjer denna dödens uppgörelse.

”For the sake of the hundreds of thousands trembling under our violence, I cannot be silent.”

Dr. Martin Luther King, Jr.

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sverige i krig

  1. CHiram skriver:

    Gud hjälpe Sverige. Afghanistan är dömt att misslyckas. Vi har ingen strategi. Vi har inga uppnåeliga mål. Vi har ingen idé om vad vi håller på med.

  2. Ping: Krig är Fred « Arkeoblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s