Georgia Guidestones

En vacker sommardag i Juni 1979 stiger en väklädd främling in på kontoret hos Elberton Granite Finishing i Georgia. Han presenterar sig som R.C. Christian och klargör att han representerar en grupp män som vill sända ett budskap till mänskligheten hugget i sten. Snart står det klart att R.C. Christian inte är hans riktiga namn. Han kontaktar firman två gånger. En gång för att överlämna instruktioner för budskapets uppförande. Den andra gången för att se till att alla handlingar förstörs.

Det låter som ett filmsynopsis men har faktiskt hänt. Än idag vet ingen vem främlingen var eller vilka han representerade. Kvar finns bara det granitmonument som restes enligt hans instruktioner. Monumentet är Georgia Guidestones och kallas även Amerikas Stonehenge.

Radio Liberty grävde i storyn och hittade en bok skriven av pseudonynen R.C. Christian på Elbertons lokala bibliotek. I boken skriver R.C. att monumentet är en hyllning till Thomas Paine och hans till kristendomen kritiska The age of reason (1794).

Själva budskapet består av 10 budord (ledord/guidelines) huggna i fyra stenar på åtta olika språk varav den engelska inskriptionen kan ses till höger. Ser man på tidsperioden från 1979 till nu håller många av budorden på att besannas. Händelsen som fick intresset för stenarna att vakna var att internationella brottsmålsdomstolen bildades 2002, vilket överensstämmer med budord #6.

 1. Håll mänskligheten under 500 miljoner i evig balans med naturen
 2. Vägled fortplantningen klokt – förbättra hälsa och mångfald
 3. Ena mänskligheten med ett levande nytt språk
 4. Led passion – tro – tradition – och allt med balanserat förnuft
 5. Skydda folk och länder med rättvisa lagar och domstolar
 6. Låt alla länder styra sig själva och lös externa tvister i en världsdomstol
 7. Undvig småaktiga lagar och meningslösa myndigheter
 8. Balansera personliga rättigheter mot sociala skyldigheter
 9. Prisa sanningen – skönheten – kärleken – sök harmoni med det oändliga
 10. Var inte en cancer på jorden – Lämna utrymme för naturen – Lämna utrymme för naturen

När folk började studera stenarnas budskap insåg de att flera av dem var på väg att besannas. Ett språk (Engelska). Ökande sekularisering (vilket lämnar människor flytande och lättare att locka till nya trosinriktningar). Mest kontroversiellt är det första budordet. Det skulle innebära att nio av tio människor måste bort. Vilka får vara kvar? Hur ska det gå till? Just nu befinner vi oss i en fas av förankring. Budskapet att det finns för många människor på jorden bankas in i våra huvuden. Vad nästa steg blir kan man bara gissa. En teori är att uppnå detta genom att sprida ett skräddarsytt virus. Det är denna typ av spekulationer som Georgia Guidestones väcker.

Man har även spekulerat i vad R.C. symboliserar. Det kan stå för Roman Catholic eller RosiCrucian, ett slutet sällskap från 1600-talet som från kristet håll anklagats för ockultism. En lokal präst i Elberton försökte få monumentet flyttat eftersom han ansåg det symbolisera ockulta krafter. Kort därefter fick istället prästen flytta sin församling.

Radio Liberty avslutar med en egen konspirationsteori. De menar att den grupp som ligger bakom monumentet, tillsammans med andra slutna sällskap, jobbar för att uppnå en ny ekonomisk världsordning och en ny andlighet. Budskapet på stenarna kan uppfattas som gott, men de menar att bakom dessa sällskap återfinns mörkare krafter som inte ens de högre gradernas ordensbröder känner till.

Bilden ovan visar hålet i centerstenen genom vilken polstjärnan kan beskådas natten igenom. Kritiker har menat att hålet är aningen för litet och att himlakropparnas rörelser kommer dölja polstjärnan om c:a 4000 år. Men de har inte räknat med att stenen eroderar och att hålet då kommer vara större. På basstenen finns budskap som uttolkas via himlakropparnas rörelser och ett kryptiskt meddelande om en tidskapsel som ligger begravd under stenarna. Kanske är det någon slags dokument över vår tid som är tänkt att utforskas av framtida generationer.

Hela konceptet med Georgia Guidestones låter som taget ur en Hollywoodfilm. Låter det för bra för att vara sant är det nog så också. Jag tror alltihop är ett PR-jippo för att locka folk till den lilla staden med de många stenhuggarfirmorna. Efter 1979 har nämligen stenhuggarna i Elberton fått ett rejält uppsving 🙂

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i Dingding, konspiration. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Georgia Guidestones

 1. Jimmy skriver:

  Tack för ditt välskrivna inlägg om Georgia Guidestones! Har läst en del om dem den senaste tiden, speciellt The Georgia Guidestones Guidebook publicerad av Elberton Granite 1981, tillgänglig på:

  http://www.wired.com/images/multimedia/magazine/1705/Wired_May_2009_Georgia_Guidestones.pdf

  Jag tror dock inte att det hela är ett PR-jippo, utan att det handlar om en grupp som verkligen vill förmedla ett budskap. För mig är budordens natur tillräckligt bevis för detta, samt den ansträngning som gjorts vad gäller de astronomiska förhållanden som iakttagits och de forna språk som använts.

  Är mycket intresserad av varför datumet för tidskapseln aldrig ristades in. Har du läst något om detta?

  ”Time Capsule
  Placed six feet below this spot
  On
  To Be Opened on”

  Jag har förresten länkat till din blogg.

 2. Ping: Georgia Guidestones | Molnens mönster

 3. björn skriver:

  kapseln öppnas när profetian besannats, då ristas datumet in.

 4. Albert skriver:

  Mycket intressant artikel i Wired Jimmy!

  Jag känner inte till några detaljer om datumet. Källorna till det här inlägget kommer från några olika artiklar som jag hittade bland annat på Wikipedia, rense.com och nyapolitiken.biz. Jag hade inte läst artikeln i Wired.

  björn, det låter intressant. Handlar profetian om att minska jordens befolkning till en halv miljard (som det står på stenarna)?

 5. björn skriver:

  profetia eller plan-önskedröm.
  man kanske borde smyga dit och rista in ett sirligt
  ”Coca Cola” istället:)

 6. Mikael Säbom skriver:

  Budorden på stenarna är en förutsättning för fortsatt liv i det paradis här på Jorden som människan genom dumhet är på väg att ödelägga. Miljarder år av evolution kan omöjligt låta sig förgöras av en enda destruktiv mutation, ”människan”. Högre makter kommer att justera balansen. Vår otacksamhet samt girighet kommer att straffa sig. Vi föddes i paradiset men struntade i att vårda det.
  MVH Mikael Säbom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s