Konspirationsteorier

Idag tittar jag lite på de vanligaste konspirationsteorierna. Majoriteten av dessa är konspirationer baserade på lite fakta med hål tilltäppta av kreativ fantasi. Men bakom vissa av fallen ligger det garanterat en hel del sanning. Frågan är bara vilka. Spännande, inte sant?

* Loose Change – Går igenom de mest uppenbara luckorna i den officiella förklaringen till 11:e September attentatet som startade kriget mot terrorismen. Min åsikt är att det verkligen finns luckor. Vad de beror på får vi däremot inte veta i den här dokumentären. Förslagen som läggs fram är endast spekulationer och vilka som egentligen låg bakom attentatet får vi antagligen aldrig reda på.

* Zeitgeist – Första delen är den intressanta. Den handlar om likheter mellan de stora religionerna och kommer med en ganska trovärdig förklaring. Andra och tredje delarna är inte lika intressanta, de tar upp 9/11 och bankväsendet.

Operation Gladio var en hemlig NATO-operation i Italien under kalla kriget. Syftet med operationen var att snabbt kontra en invasion från Warszavapakten. Det skrämmande var att detta sköttes utan insyn från regeringen eller militären via helt parallella strukturer. Gladio fanns även i andra länder som Tyskland, Danmark, Frankrike, Sverige, Grekland, Holland, Norge, Portugal, Turkiet, Enland osv. I varje land hade operationen egna namn. Den svenska grenen ska ha letts av Otto Hallberg och kallats Aktionsgruppen Arla Gryning. Gladio avslöjades under en rättegång i Italien 1990 och när man väl började nysta i det fann man en lång rad politiska mord och rena terroristattentat som utförts i Gladios namn. Mest känt är kanske mordet på Aldo Moro 1978.

* Del 1 – Gladio: The Ringmasters
* Del 2 – Gladio: The Puppeteers
* Del 3 – Gladio: The Footsoldiers

Italienska Gladio platsar egentligen inte som en konspirationsteori eftersom den bevisligen har existerat och italienska rättsapparaten utrett saken grundligt. Alla fakta ligger på bordet. I andra länder som Sverige har det däremot inte utretts vilket gör att det platsar som en konspirationsteori ändå.

* The Kissinger File – Dokumentär om Henry Kissinger. Säkerhetspolitisk rådgivare och senare utrikesminister under Nixon och Ford. Det som gör att han platsar här är att han varit nyckelfigur i hemliga sällskap som Bilderberggruppen. Se även The Trials of Henry Kissinger.

* The Bush Family Tree – I familjeträdet hittar man överraskande personer, till exempel Barack Obama. Se även Skull and Bones, en hemlig grupp på Yale som både Bush och presidentkandidat John Kerry är med i. Ett sammanträffande?

* Mysteries of the Freemasons – Del 1
* Mysteries of the Freemasons – Del 2

* Terrorstorm – Alex Jones tittar närmare på statsterrorism och historiska falsk flagg operationer.

* Endgame – Alex Jones undersöker elitens väg till makten.

* Ring of Power Del 1, Del 2 – Historien om de mäktigaste bankfamiljerna.

Hos The Dossier kan man hitta mycket mer om olika konspirationsteorier och det är ju alltid kul. En svensk sajt som tar upp samma ämne är vaken.se. Se även Wikipedia. Några nyckelord för vidare konspirerande: Bohemian Grove, Illuminati, Rothschild, Black Helicopters. Börja söka på till exempel video.google.com, youtube eller wikipedia och gå vidare på relaterade länkar. Det finns hur mycket som helst, bokstavligen.

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i konspiration och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Konspirationsteorier

 1. Moggen skriver:

  En riktig höjdare är vår svenska Konspiration-58.
  http://www.konspiration58.com/

  Och klassikern om att månlandningarna var fake.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_Moon_Landing_hoax_accusations

 2. albertveli skriver:

  Hehe, jo det är riktiga klassiker. Men samtliga som du nämner kan man direkt avfärda som just konspirationsteorier. De jag tog upp är lite mer tveksamma. Möjligen kan de vara sanna, möjligen kan de vara spekulationer, desinformation eller paranoida vanföreställningar

  *ssshh, nu kommer de igen, så nu tror jag de har gått*

  Andra osannolika klassiker är månbasen på baksidan av månen, Roswell och teorin om att alla politiker egentligen är förklädda rymdvarelser som är hitsända för att ta över jorden. Jag gillar också teorin om att alla förskollärare hypnotiserar barn att ignorera ordet *fnord* och bara känna ett obehag när ordet dyker upp *fnord*. All hail Discordia.

  Man får väl passa på att nämna Church of the Subgenious när man ändå håller på.

  http://www.subgenius.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s