PKU-banken

FRAVisst är det märkligt att FRA-lagen, datalagringsdirektivet och de andra lagarna som inkräktar på den personliga integriteten verkar införas en efter en på så kort tid.

Idag var ännu en lag i samma anda på ekonyheterna. PKU-banken handlar det om denna gång. Jag har två barn födda 2004 och 2005. Båda barnen lämnade blodprov till PKU på BB och bägge gångerna blev jag garanterad att registret endast skulle användas till forskning. Det skulle aldrig lämnas ut till intresserade myndigheter eller försäkringsbolag. Nu ser man hur långt dessa löften höll.

Novus Occi Seclorum

Man måste väga vilken nytta dessa åtgärder ger mot vilken kostnad det innebär i form av inskränkning i den personliga integriteten. Redan innan dessa lagar införts ligger Sverige näst sist i Europa när det gäller att respektera människors personliga integritet. Endast England är sämre än Sverige. I och med de nya lagarna kommer Sverige rasa ned till sista platsen i Europa och endast ha rena diktaturer bakom sig (om ens de). Överväger verkligen nyttan denna bottenplacering? Hur mycket säkrare blir Sverige och vilka hot är det egentligen man försöker skydda sig mot?

Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i Politik, Säkerhet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s