Melodifestival – deltävling #3

Igen så lyfter Kristian Luuk en annars ganska tråkig tävling. Kvaliteten på låtarna är även den här gången ganska hög. Inte riktigt lika starkt startfält som förra veckan men klart bättre än första.

  1. Måns Zelmerlöw Cara Mia – Måns har vuxit till sig sen idol och har en ganska stark låt och ett bra framträdande. Det här kan mycket väl räcka till avancemang. Betyg 6 festlingar av 10.
  2. MissMatch Drop Dead – Skönt med lite elektroniska tongångar. Tyvärr blir MissMatchs försök att kombinera den elektroniska musiken med mera klassisk pop inte helt lyckad. En missmatch helt enkelt. – Betyg 3 festlingar.
  3. Magnus Carlsson Live Forever – Magnus sjunger en 80-tals synthpop-inspirerad låt som känns som en mix av Howard Jones, Wham, Alphaville, Aha och Erasure. Betyg 6 festlingar.
  4. Sheida I mina drömmar – Mani armani taha – Orientaliska tongångar al la Garmarna. Det här är en typisk låt som skulle kunna gå långt i finalen, men som inte går hem i svenska uttagningen. Betyg 4 festlingar.
  5. The Attic feat. Therese The Arrival – Soulinfluerad 80-talsinspirerad disco. Det här var riktigt dåligt. Betyg 2 festlingar.
  6. Sebastian When The Night Comes Falling – Sebastian har kanske inte den bästa sångrösten men han har en stark personlighet och bra musiksmak. Här är det klassiska 60-talstongångar. Ganska Beatlesinfluerat, till skillnad från Ark förra veckan som nog var mera inspirerade av Stones och Who. Betyg 8 festlingar.
  7. Sonja Aldén För att du finns – Omväxlande med en ballad. Jag brukar inte gilla ballader men den här var riktigt bra. Betyg 6 festlingar.
  8. Nanne Jag måste kyssa dig – Ruslanainspirerad låt som garanterat går till finalen. Den här skulle nog gå lång även i Helsingfors. Betyg 7 festlingar.
Annonser

Om albertveli

Grävande programmerare.
Det här inlägget postades i Recension. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s